Мерси при първа възможност ще го видя на какво е заприличал!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лека полека...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеИма ли разлика межди ламда сондата на 1.7 8в и на 1.7 16в
1.7 8V кой вариант? С Джетроник или с Мотроник? Сондата от Джетроника със сигурност няма нищо общо с тази на 1.7 16V , но на Мотроника му слагаш LS 05 и си готовAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
В момента сондата ми е от стария двигател а именно 1.7 със джеттроник но на 1.7 16в със мотроник си работи добре смисъл оборотите са си стабилни не се менят сдвигателя си работи равномерно но имам чувството че е леко спъната а може и да си въобразявам!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
На празни обороти, както и на студен мотор, ламбдата няма никакво участие!
Виж да ти спъва колата е много възможно!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНа празни обороти, както и на студен мотор, ламбдата няма никакво участие!
Виж да ти спъва колата е много възможно!33 16v/MR2 SW20/S3 8L
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеМоята ламбда е забила и прави проблем точно на празен ход при студен двигател, като се махне от буксата всичко си идва на мястото. Няма как да ти спъва колата, аз съм пример ... нищо друго освен + 1-2 литра на 100км
Ламбдата на ниски обороти и при ниска температура изобщо е изключена.
Има едно изключение-ако е сцепена и подгряващата част бърка компа.
При тебе е точно това!
А нашите кошници, ако добре е настроен инжекциона, ламбдата само ограничава мотора.Погледни мощностите с инжекциони и със старомодните карбуратори!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеСега се моли , Боби да не ни хване, че ще му писне!
Ламбдата на ниски обороти и при ниска температура изобщо е изключена.
Има едно изключение-ако е сцепена и подгряващата част бърка компа.
При тебе е точно това!
А нашите кошници, ако добре е настроен инжекциона, ламбдата само ограничава мотора.Погледни мощностите с инжекциони и със старомодните карбуратори!
Иначе на новите инжекциони Ламбдата си работи и на празен ход. Много и свързана даже с него. Сместа на празен ход е много важна за разхода. В София примерно при 1 час градско каране половината време си на празен ход.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Е да ама при карбовете разхода се покачва!Иначе вчера направих замерване и установих че разликата между разхода на 1.7 8в. и 1.7 16в. във извън градски условия е един и същ.А тоест 6-7литра със средна скорост 90-100км. Поради което съдя че ламдата от 8клапановия мотор си работи добре върху 16 калапановия и не покачва разхода!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеЕ да ама при карбовете разхода се покачва!Минал съм през всички варианти на боксерите (само 1.2 не съм имал) и мога да кажа само едно: Всички харчат много при мен, но вървят различно.
Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
И така разбрах че задният мост не е крив.А при удара джанта бордюр съм изкривил оста и от там лагера буквално се е стопил.Остава проблема със предния ляв лагер.Някои знае ли колко време може да издържи така виеики???Виенето се чува само когато се движа със 40 засиля ли спира карам ли по бавно пак спира но дигна ли 40 и се чува как вие.Ако може мнение по въпроса.И още нещо от време на време започва да пуши после пак си спира по някое време пак си пропушва!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Това с пушенето за предния лагер ли става въпрос?Ако е за него смяната е наложителна веднага,защото пушенето показва развиване на голяма температура следствие на което води до блокиране на предно колело и може и да е фатално;но ако не съм разбрал правилно и лагера само си вие от време на време си карай спокойно поне докато не почне да вие постоянно и пак може да изкара още малко.Малко,малко така моя изкара 2 години незнам как ,но е факт и то с миниум 70 км на ден само дето накрая горката нямаше никаква инерция
Но такива интервенции мога да причиня единствено на себе си,ако е за друг бих го сменил веднага!!!вече без Алфа,но да видим до кога!
Comment
Comment